A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Ренійської міської ради

«РДУГ – поведінковий розлад чи невихованість?»

Дата: 24.05.2024 16:45
Кількість переглядів: 52

23.05.24  Комунальною установою «ЦПРПП» РМР сумісно із Інклюзивно- ресурсним центром РМР в змішаному форматі на базі  ЗДО «Ягідка» відбувся семінар для педагогічної спільноти ЗДО  та ЗЗСО Ренійської громади за дуже своєчасною та актуальною темою «РДУГ – поведінковий розлад чи невихованість?».

На семінарі були присутні вихователі – вихователі-методисти ЗДО, психологи ЗДО, ЗЗСО , вихователі та асистенти вихователів інклюзивних груп.

Що ми повинні знати про цей розлад та як враховувати в роботі з дітьми  - про це з фахівцями педагогічної спільноти поділилася Марина Іванівна Тулуш-Бопре, психолог Комунальної установи «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ»  Ренійської міської ради. 

 Мунтян Юліана Олександрівна, директор КУ «ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР»  Ренійської міської ради, розкрила питання  «ВИКОРИСТАННЯ СЕНСОРНОГО ОБЛАДНАННЯ В РОБОТІ З ДІТЬМИ з РДУГ.  НЕЙРОКОРЕКЦІЙНІ ВПРАВИ В ПРАКТИЧНІЙ РОБОТІ». Вона ознайомила присутніх з сенсорним обладнанням, яке допомагає  дітям  сконцентрувати увагу, відчути  своє тіло,  розвинути когнітивні процеси, засвоїти шкільні навички та зняти емоційну напругу. Юліана Олександрівна провела практичний майстер-клас з  нейрокорекції, надавши змогу кожному присутньому відчути на собі, як це працює в дії.

Психолог ЗДО «Ягідка» Тетяна Георгіївна Копаной разом з вихователями та асистентами вихователів садочка  підготовили   та  показали  інтерактивні заняття з залученням учасників семінару, які вони проводять з дітьми у своїх групах. Це допомогло учасникам заринутись у світ дитинства та помінятись на короткий час зі своїми вихованцями ролями.

Також, виступила з доповіддю психолог ЗДО «Чомучка»  Людмила Анатоліївна Гадирка. Вона поділилась власним досвідом роботи з дітьми з РДУГ. Людмила Анатоліївна  підняла актуальні  варіанти співпраці педагогів з родинами дітей, що мають розлади з гіперактивністю.

Актуальність наступності дитячого садочку та школи підняла Олена Петрівна Шаргородська – практичний психолог Опорного закладу Ренійський Ліцей №1.  Олена Петрівна звернула увагу керівників закладів дошкільної освіти про важливість раннього   виявлення дітей з розладами гіперактивності   та наданні своєчасної допомоги.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень