A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Ренійської міської ради

Проведено онлайн-зустріч «Від «А» до «Я» про СЕРТИФІКАЦІЮ 2024»

Дата: 15.01.2024 09:31
Кількість переглядів: 7

12 січня 2024 року працівниками КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ренійської міської ради було проведено онлайн-зустріч «Від «А» до «Я» про СЕРТИФІКАЦІЮ 2024» для  вчителів початкових класів, математики, української мови і літератури які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти та вчителів предметів громадянської та історичної освітньої галузі.

Під час зустрічі директор Центру, Ірина ЧОБАНУ нагадала, що у 2023 році вперше взяти участь у процедурі сертифікації педагогів поряд з вчителями початкових класів отримали змогу і вчителі математики та  української мови і літератури. У 2024 році, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України №1464 від 01.12.2023 процедура сертифікації здійснюватиметься і для вчителів предметів громадянської та історичної освітньої галузі. Також Ірина Валентинівна звернула увагу на те, що участь у сертифікації – добровільна. Реєстрація стартуватиме 15 січня 2024 року. Педагоги Ренійської громади дізналися про те, що потрібно знати потенційним учасникам про особливості процедури реєстрації, коли відбудуться основні етапи сертифікації та на що потрібно зважати, готуючись до першого з них — незалежного тестування.

Як і в попередні роки, сертифікація складатиметься з трьох послідовних етапів, а саме:

  1. Незалежного тестування (проводить Український центр оцінювання якості освіти);
  2. Самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності (проводить Державна служба якості освіти України); 
  3. Вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації (проводить Державна служба якості освіти України).

Ірина Валентинівна підкреслила, що успішна сертифікація дає вчителю ряд переваг: 

  • щомісячну доплату в розмірі 20 відсотків посадового окладу; 
  • зарахування проходження атестації;
  • присвоєння відповідної кваліфікаційної категорії або педагогічного звання тощо.

А також на засіданні було підкреслено важливість правильної та своєчасної мотивації педагогічних працівників до участі у подібного роду подіях.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень