A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Ренійської міської ради

Методична студія на тему «Особливості організації освітнього процесу у 2023/2024 навчальному році. Громадянська та історична освітня галузь»

Дата: 20.09.2023 14:14
Кількість переглядів: 10

18 вересня комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ренійської міської ради, в онлайн - форматі для вчителів історії, економіки та правознавства закладів загальної середньої освіти Ренійської міської ради проведено захід -

Відкрила захід Ірина Чобану, директор КУ «ЦПРПП» РМР, яка наголосила на тому, що 2023/2024 навчальний рік розпочинається в умовах війни. Зважаючи, що ситуація в країні залишається небезпечною, освітянам варто бути готовими до різного перебігу подій у новому навчальному році – від традиційних уроків у школі до використання змішаного та дистанційного форматів навчання. Умови в яких перебувають усі учасники освітнього процесу та постійне емоційне навантаження зумовлюють специфіку викладання предметів громадянської та історичної освітньої галузі.

Більш детально розкрив особливості організації та інновації викладання історії у 2023/2024 навчальному році  у своєму виступі лідер педагогічної професійної спільноти громадянської та історичної освітньої галузі ЗЗСО РМР – вчитель історії Ренійського ліцею №2 РМР – Андрій Михайліченко. Він наголосив на тому, що з повномасштабним вторгненням російських військ в Україну розпочався новий етап глобальної історії, яка на наших очах разюче змінює Світ, Україну і кожного з нас. Героїчна боротьба проти російської агресії, захист українським народом ціною неймовірних зусиль і власних життів принципів демократії, свободи та справедливості перетворили Україну на один із провідних суб’єктів світової політики. Ця самовіддана боротьба по-новому віддзеркалила особливості та суперечності глобальних процесів та водночас посилила прийняття світовим співтовариством цивілізаційних цінностей. У зв’язку з цим, лідером спільноти було запропоновано змінити тему проєкту, над яким працювали у минулому навчальному році.

Огляд освітньої вебплатформи для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн» зробила координатор спільноти  Ірина Чобану.

Підсумком заходу стало обговорення отриманої інформації та визначення того, що ніколи за весь 30-річний період розвитку в українському суспільстві не було такої єдності відносно питань, які традиційно були дискусійними: мова, історична пам'ять, церква та проєвропейська орієнтація. У суспільстві практично досягнуто консенсусу щодо радикальної відмови від комуністичної та імперської російської спадщини. Особливу роль в цих процесах відіграє вивчення в закладах загальної середньої освіти історії України, всесвітньої історії, громадянської освіти, основ правознавства та курсів морального спрямування.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень