A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Ренійської міської ради

Методична студія на тему «Особливості організації освітнього процесу у 2023/2024 навчальному році. Математична освітня галузь»

Дата: 19.09.2023 11:37
Кількість переглядів: 15

15 вересня комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ренійської міської ради, в онлайн - форматі для вчителів математики, інформатики, фізики та астрономії закладів загальної середньої освіти Ренійської міської ради проведено захід - Методична студія на тему «Особливості організації освітнього процесу у 2023/2024 навчальному році. Математична освітня галузь». 

Відкрила захід Ірина Чобану, директор КУ «ЦПРПП» РМР, яка наголосила на тому, що 2023/2024 навчальний рік розпочинається в умовах війни. Зважаючи, що ситуація в країні залишається небезпечною, освітянам варто бути готовими до різного перебігу подій у новому навчальному році – від традиційних уроків у школі до використання змішаного та дистанційного форматів навчання. Умови в яких перебувають усі учасники освітнього процесу та постійне емоційне навантаження зумовлюють специфіку викладання математики, інформатики, фізики та астрономії, зокрема врахування складності сприйняття здобувачами освіти абстрактного матеріалу, особливості організації навчальної діяльності та використання окремих технологій та методів навчання.

Більш детально розкрила особливості організації та інновації викладання математики та фізики у 2023/2024 навчальному році  у своєму виступі лідер педагогічної професійної спільноти математичної освітньої галузі ЗЗСО РМР – вчитель фізики Ренійського ліцею №2 РМР – Олена Тупчий.

Інструктивно - методичні рекомендації щодо викладання інформатики у 2023/2024 навчальному році надала керівник творчої групи вчителів інформатики ЗЗСО РМР – вчитель інформатики Ренійської філії №1 Опорного закладу Ренійський ліцей №1 РМР – Рената Тичук.

Огляд освітньої вебплатформи для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн» зробила координатор спільноти  Ірина Чобану

Підсумком заходу стало обговорення отриманої інформації та визначення того, що метою математичної освітньої галузі є розвиток особистості учня через формування математичної компетентності у взаємозв’язку з іншими ключовими компетентностями для успішної освітньої та подальшої професійної діяльності впродовж життя, що передбачає засвоєння системи знань, удосконалення вміння розв’язувати математичні та практичні задачі; розвиток логічного мислення та психічних властивостей особистості; розуміння можливостей застосування математики в особистому та суспільному житті.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень