A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Ренійської міської ради

Відбулась зустріч професійної спільноти заступників керівників з навчально – виховної роботи закладів загальної середньої освіти Ренійської міської ради

Дата: 14.06.2023 18:49
Кількість переглядів: 12

   13 червня 2023 року онлайн, в форматі методичної студії, відбулась зустріч професійної спільноти заступників керівників з навчально – виховної роботи закладів загальної середньої освіти Ренійської міської ради в рамках проєкту «Впровадження Державного стандарту базової середньої освіти в закладах загальної середньої освіти Ренійської міської ради на засадах НУШ».

  Зі вступним словом виступила директор КУ«ЦПРПП» РМР – Ірина Чобану, наголосивши, що забезпечення якості освіти – ключове завдання кожного закладу загальної середньої освіти Ренійської міської ради. Для цього потрібно налагодити якісні освітній та управлінський процеси. Заклади загальної середньої освіти одержали реальну академічну автономію, яка визначає їхню особливість та унікальність щодо надання послуг із здобуття початкової, базової середньої та профільної середньої освіти.

     Обговорення впровадження Державного стандарту базової середньої освіти в закладах загальної середньої освіти Ренійської міської ради на засадах Нової української школи у 2022/2023 навчальному році, розпочали керівник та заступник спільноти, заступники керівника з НВР  ЗЗСО №2 РМР -  Інга Гладка та Оксана Донєва, які окреслили позитивні та негативні моменти впровадження ДС БСО  в ЗЗСО №2 РМР. Долучилися до обговорення всі заступники керівників з НВР  ЗЗСО РМР. Схожі проблеми є у всіх ЗЗСО РМР, але завдяки професіоналізму та згуртованій роботі всіх ланок освітянського простору вони поступово вирішуються.

    Також Ірина Валентинівна підняла питання щодо  участі вчителів ЗЗСО РМР у конкурсах педагогічної майстерності – «Учитель року 2024», «Сертифікація 2023» (укр. мова та математика) тощо.

  Підводячи підсумки заходу визначили, що реформа Нової української школи переходить на новий рівень, успіх якої залежить від учителя, його компетентності, філософії мислення та підготовки. У контексті реалізації нового Державного стандарту базової середньої освіти необхідно створювати сучасний, розвивальний, інклюзивний, мотивуючий до навчання освітній простір.

     Спільним рішенням визнано, що запропоновані методичні рекомендації сприятимуть впровадженню ідей Нової української школи, а пропозиції, щодо продовження проєкту стануть корисними для усіх закладів загальної середньої освіти Ренійської міської ради.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень