A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Ренійської міської ради

Відбувся круглий стіл на тему «Тематичний урок з української мови та літератури, зарубіжних літератур (у перекладі українською мовою)»

Дата: 01.06.2023 07:49
Кількість переглядів: 10

30 травня 2023 року в рамках роботи над темою проєкту  «Формування компетентностей особистості шляхом впровадження сучасних освітніх інноваційних технологій на уроках мовно-літературної галузі» відбувся круглий стіл на тему «Тематичний урок з української мови та літератури, зарубіжних літератур (у перекладі українською мовою)».

Участь у круглому столі взяли вчителі закладів загальної середньої освіти Ренійської міської ради. Координувала проведення заходу консультант КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ренійської міської ради, Капсамун Тетяна, яка акцентувала увагу присутніх на одному з важливих наскрізних вмінь в усіх ключових компетентностях, як: читати з розумінням, що передбачає здатність до емоційного сприймання і усвідомлення прочитаного, вміння  висловлювати власні думки та робити власні висновки, підкріплюючи їх цитатами з тексту, висловлювати ідеї, пов’язанні з розумінням тексту після його аналізу.

Досвідом роботи з даного питання поділилися такі педагоги: вчитель української мови та літератури Котловинського ЗЗСО Ренійської міської ради, Дейнека Анна Василівна та вчитель української мови та літератури Орлівського ЗЗСО Ренійської міської ради, Попова Олена Степанівна.

Учасники «круглого столу» обмінялися думками, проаналізували почуте та обговорили можливі шляхи вдосконалення роботи з учнями у формуванні вміння читати, постійно вдосконалювати читацькі уміння учнів у роботі з текстом, навчити школярів усвідомлено ставитися до читання, формувати власну естетичну траєкторію самоосвіти, бути готовим навчатися упродовж життя.

Отже, сучасна освіта націлена насамперед на розвиток особистості школярів, а не лише на здобуття знань, умінь і навичок.

У підсумку роботи учасники круглого столу з метою самоперевірки успішно склали тест на знання української мови.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень