A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Ренійської міської ради

Відбувся дискусійний простір «Сертифікація від А до Я. Для вчителів початкової школи»

Дата: 22.03.2023 15:50
Кількість переглядів: 14

   21 березня 2023 року відбувся дискусійний простір «Сертифікація від А до Я. Для вчителів початкової школи».

 Розпочала захід директор КУ «Центр професійного розвитку  педагогічних  працівників» РМР - Ірина Чобану, яка наголосила на тому, що реформа освіти – це головне питання порядку денного майже кожної країни світу. Існує багато різних шляхів вдосконалення освітньої системи. Численні дослідження показують, що високоефективні освітні системи мають певні спільні риси та використовують подібні інструменти для покращення результатів навчання учнів: залучення найкращих фахівців до педагогічної діяльності; перетворення цих фахівців на ефективних педагогів; здатність системи забезпечити найкращі умови навчання для кожної дитини.

  Однією з процедур в українській освітній системі, яка має допомогти виявити найбільш талановитих педагогів та мотивувати їх до постійного професійного вдосконалення, є сертифікація педагогічних працівників.

   Також, Ірина Валентинівна детально надала інформацію щодо етапів сертифікації педагогічних працівників у 2023 році.

  Співдоповідачем дискусійного простору виступила керівник професійної спільноти вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти РМР – Ольга Вересова, яка провела з учасниками заходу розбір тестових завдань незалежного тестування з сертифікації за 2023 рік.

  Сертифікація – це важливий етап у кар’єрі педагогічного працівника, що забезпечує підвищення якості професійної діяльності через зовнішнє оцінювання та самооцінювання, осмислення досягнутого та проєктування подальшого професійного вдосконалення.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень