A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Ренійської міської ради

Відбулось урочисте відкриття «Класу безпеки»

Дата: 31.01.2023 15:38
Кількість переглядів: 18

   31 січня 2023 року в ЗДО «Чебурашка» Ренійської міської ради в межах реалізації Всеукраїнського проєкту Міністерства освіти та науки, ухваленого розпорядженням КМУ від 7 вересня 2022, відбулось урочисте відкриття «Класу безпеки».

  Метою проєкту є систематична підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навички самозахисту. Також це дасть змогу залучати до роботи у «Класах безпеки» фахівців ДСНС, Нацполіції, медичні працівники, учасники бойових дій, фахівці з мінної безпеки тощо.

  Облаштування «Класу безпеки» в ЗДО «Чебурашка» відповідає рекомендаціям Міністерства освіти та науки України. Для цього задіяно   два приміщення, які розділені на кілька навчальних локацій та обладнані відповідними муляжами. Тут діти різних вікових груп зможуть і в теорії, і на практиці навчатися основам пожежної безпеки, правилам поведінки під час сигналу «Повітряна тривога».

  Першими відвідувачами «Класу безпеки» стали вихованці середньої групи № 2 «Калинки»    у супроводі вихователя  Максимової Наталії Володимирівни. Для дітей це був сюрприз,  вони були в захваті від побаченого, від безпосередньої участі, з цікавістю переходили від одного етапу до іншого. На жаль, багаторазові сигнали повітряної тривоги не дозволили його завершити в межах кабінету. Однак, діти продемонстрували обізнаність та відпрацьований до автоматизму алгоритм дій під час сигналу «Повітряна тривога».


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень