A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Ренійської міської ради

«Якісна Інклюзивна освіта»

Дата: 20.12.2022 12:59
Кількість переглядів: 22

   В умовах сьогодення, коли наша незламна країна виборює свою незалежність, бути професіоналом свого діла це любов яка дає змогу рости з професійної точки зору. Кожна дитина має право на освіту і наше завдання забезпечити якісні освітні послуги. З цією метою 16 грудня 2022 року на базі ОЗРЗЗСО №6 відділом освіти Ренійської міської ради спільно з директором Інклюзивно-ресурсним центром, Юліаною Мунтян та психологом комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», Катериною Ботезат  продовжили реалізацію проєкту «Інклюзивна освіта «Крок за кроком»». На захід були запрошені директори шкіл  громади. Тема зустрічі: «Зміни в організації інклюзивного навчання у 2022 н.р. у закладах загальної середньої освіти». До розгляду були запропоновані наступні питання: ключові зміни інклюзивного навчання у ЗЗСО, алгоритм дій директора, співпраця з ІРЦ, комплексна психолого-педагогічна оцінка, рівні підтримки та освітні труднощі, дистанційне навчання, нова ІПР( індивідуальна програма розвитку).

   Усі діти мають навчатися в рівних умовах, поряд, підтримуючи один одного. Пояснюємо, чому це надважливо та як реалізувати якісно інклюзивну освіту на практиці.

    Директор КУ «ІРЦ» РМР, Юліана Мунтян та психолог КУ «ЦПРПП» РМР, Ботезат Катерина організували і провели практичну частину заходу на якій директори громади мали змогу самостійно визначити ключові складові  в розробці освітньої траєкторії та реалізації  інклюзивного навчання в закладі освіти.

   Підсумовуючи результат зустрічі встановили, що невід’ємним чинником для збереження цінностей та гармонійної системи функціонування закладу освіти - є взаємодія між усіма ланцюжками та факторами системи інклюзивної освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень