A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Ренійської міської ради

Відбувся тематичний захід «Робота шкільної бібліотеки за краєзнавчим напрямком» для шкільних бібліотекарів

Дата: 10.10.2022 10:09
Кількість переглядів: 17

   07 жовтня 2022 року, відповідно до плану роботи КУ «Центру професійного розвитку педагогічних працівників» Ренійської міської ради на базі Ренійського закладу загальної середньої освіти №2 відбувся тематичний захід «Робота шкільної бібліотеки за краєзнавчим напрямком» для шкільних бібліотекарів. В рамках заходу провели засідання круглого столу за темою: «Бібліотеки 2023: плануємо, вирішуємо, визначаємось».

  Розпочала захід консультант КУ «ЦПРПП» Ренійської міської ради – Капсамун Тетяна, яка надала учасникам зустрічі методичні рекомендації з організації роботи шкільних бібліотек за краєзнавчим напрямком. Звернула увагу присутніх на те, щоб по-справжньому любити рідний край, його слід добре знати, необхідно вивчати його історію, мову, культуру. У зв’язку з цим одним з пріоритетних напрямів патріотичного виховання молоді є краєзнавство. Саме краєзнавча робота має посісти важливе місце в шкільній бібліотеці, за допомогою краєзнавчих матеріалів сприяти вихованню у молоді патріотизму, національної свідомості та культури.

  Своїми напрацюваннями, досвідом роботи, творчими ідеями поділилися шкільні бібліотекарі Долинського ЗЗСО, Рошка Євгенія Іванівна та Котловинського ЗЗСО, Яманді Катерина Петрівна.

  Під час тематичного заходу проведено круглий стіл на якому обговорювали заплановані заходи на 2022/2023 навчальний рік. Обговорили організацію та проведення в закладах загальної середньої освіти Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «В нас єдина мета Україна свята, нездолана ніким і ніколи!», який відбудеться з 1 по 31 жовтня 2022 року в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек.  Також учасники акцентували увагу на виклики, що стоять перед бібліотеками та необхідності трансформації їх у сучасні публічні простори, які зможуть задовольняти не тільки потреби в літературі, а й у наданні цифрових інформаційних послуг.

Бажаємо подальших творчих успіхів!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень