A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Ренійської міської ради

23 вересня 2022 року в онлайн-форматі відбувся семінар-практикум «Вивчення методичних рекомендацій викладання предметів мовно-літературної освітньої галузі: для вчителів, які працюють у 5 кл. НУШ»

Дата: 26.09.2022 17:14
Кількість переглядів: 27

   Так, 23 вересня 2022 року в онлайн-форматі відбувся семінар-практикум «Вивчення методичних рекомендацій викладання предметів мовно-літературної освітньої галузі: для вчителів, які працюють у 5 кл. НУШ», участь в якій взяли вчителі-пердметники 5 класів НУШ закладів загальної середньої освіти Ренійської міської ради.

  Відкрила та модерувала роботу заходу консультант КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ренійської міської ради, Капсамун Тетяна, котра у своєму виступі ознайомила учасників з основними підходами до викладання предметів мовно-літературної освітньої галузі. Акцентувала увагу на творчій ініціативі вчителів, передбачаючи розподіл навчального матеріалу відповідно до потреб учнів та обраних засобів навчання, формуванні особистості, здатної швидко реагувати на зміни навколишнього середовища, оригінально і гнучко впроваджувати нові ідеї, вигадувати і розроблювати нове, практикуючи творчі завдання та проєкти.

   В рамках семінару перед колегами виступили вчителі-предметники, а саме:

  1. Дейнека Анна Василівна, вчитель української мови та літератури Котловинського ЗЗСО;
  2. Ткач Андрій Савелійович, вчитель французької мови Лиманського ЗЗСО, керівник спільноти іноземних мов;
  3. Чакир Наталя Ігорівна, вчитель англійської мови Ренійського ЗЗСО №2;
  4. Рошу Ганна Василівна, вчитель молдовської мови Долинського ЗЗСО

  Спікери звернули увагу колег, що на основі навчальної програми предмета/інтегрованого курсу вчитель складає календарно-тематичне планування з урахуванням навчальних можливостей учнів класу. Календарно-тематичне та поурочне планування здійснюється вчителем у довільній формі, у тому числі з використанням друкованих чи електронних джерел тощо. Презентували власний досвід  щодо використання на уроках інноваційних методик, надали методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти

  Учасникам відеоконференції були надані методичні  рекомендації щодо урізноманітнення форм і методів роботи з учнями 5-х класів НУШ.

Капсамун Тетяна, консультант КУ «ЦПРПП» Ренійської міської ради провела практикум «Формувальне оцінювання – шлях до успішного навчання».

   Позитивні емоції,  залучення всіх учасників відеосемінару до обміну ідеями спонукало до подальшої співпраці та професійної підтримки один одного.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень