A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Ренійської міської ради

Відбулось методичне об’єднання вчителів української мови та літератури

Дата: 19.05.2022 17:55
Кількість переглядів: 28

     Сьогодні, 19 травня 2022 року на базі ЗЗСО №3 Ренійської міської ради в онлайн форматі відбулось методичне об’єднання вчителів української мови та літератури закладів загальної середньої освіти Ренійської міської ради за темою: «Формувальне оцінювання в 5 класі НУШ, сучасні вимоги успішного навчання» .

     Розпочала онлайн зустріч консультант КУ«ЦПРПП» Ренійської міської ради, Тетяна Капсамун, яка розповіла про основні положення формувального оцінювання у 5 класі НУШ.

    Вчителями української мови та літератури ЗЗСО №3 Оленою Кущинською, Оленою Мирною та Валентиною Янкулець були підготовлені доповіді: «Визначення критеріїв формувального оцінювання», «Теорія питання .Формувальне оцінювання, що це? Протиріччя з підсумковим?». Також педагоги підготували презентацію з елементами тренінгу «Формувальне оцінювання в 5 класі НУШ, сучасні вимоги успішного навчання» та навели приклади досвіду роботи пілотних шкіл.

   Учасники заходу проаналізували цілі, принципи, методи та інструменти формувального оцінювання. На завершення зустрічі вчителі ЗЗСО №3 разом із присутніми виконали вправу «Незакінчена фраза, або закріплюємо правила оцінювання» і на останок провели  рефлексію - «Асоціативний кущ» («Жива» хмарка слів).

   Сьогодні створюється нова школа, де учень повноцінно живе, проєктує своє майбутнє, свій шлях, враховуючи власні можливості, ставлячи перед собою завдання самовдосконалення, самовиховання, самоосвіти. При цьому особливого значення набуває креативність особистості, її здатність до творчого нестандартного мислення, вміння ефективно вирішувати складні проблеми власної життєдіяльності.

  Отже, цінність формувального оцінювання в тому, що воно підвищує мотивацію, розвиває вміння вчитися та допомагає учням досягати кращих результатів навчання.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень